05.10.2023.

12:47

Foto: Reuters

Planeta

Drama! Rusi rešili, osvojiće ovaj grad! Ukrajina panično gradi odbranu, strašna ruska sila melje sve pred sobom!

- Na području naselja Sinkovka, Petropavlovka i Podol primećeno je da neprijatelj izvodi inžinjerijske radove na izgradnji novih i unapređenju postojećih utvrđenja. Između uporišta i utvrđenih rejona uočen je i novi sistem rovova koji, prema planu, najverovatnije bi trebalo da se pretvori u jednu kontinuiranu linijsku odbranu Kupjanska - rekao je Maročko agenciji.

On je zaključio da, sudeći po dejstvima Oružanih snaga Ukrajine na ovom području terena, one sistematski prelaze na odbrambenu taktiku i poziciono ratovanje.

Ministarstvo odbrane Rusije je u utorak saopštilo da je grupa Oružanih snaga Rusije „Zapad“ u jednom danu uništila do 60 neprijateljskih vojnika i tri komada tehnike u pravcu Kupjanska.

Informer

 

Pored toga, na području grada Kupjanska uništeno je skladište naoružanja 41. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine.

Podsetimo, Serhij Čerevatij, portparol istočne grupacije Oružanih snaga Ukrajine, izjavio je da je nova ruska jedinica "Oluja Z" u kojoj se nalaze osuđeni kriminalci poslata na dve glavne linije fronta na istoku Ukrajine

Čerevatij je dodao da se u ovom trenutku "više od 120.000 neprijateljskih vojnika" nalazi na pravcu Liman-Kupjansk, a zajedno sa grupacijom kod Bahmuta, jačina ruskih snaga u ovom delu Ukrajine iznosi oko 180.000 trupa.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski danas je posetio ukrajinske trupe na pojedinim lokacijama u blizini gradova Kupjansk i Liman.