04.10.2023.

15:20

Foto: Reuters/Deep State Printscreen

Planeta

Ukrajina pred katastrofom! Sa fronta stigle šokantne vesti! "Okovali smo ih..."

- Složena dejstva naše vojske – motorizovane pešadije, izviđača, artiljerije i kompetentan rad jedinica PVO, specijalista za elektronsku borbu i bespilotnu letelicu omogućili su da se u potpunosti obuzdaju ofanzivna dejstva ukrajinskih oružanih snaga, oni su trenutno okovani duž cele linije fronta - stoji u poruci objavljenoj na Pasečnikovom Telegram kanalu.

Šef LNR je takođe rekao da je republička vojska tokom protekle nedelje suzbila 16 kopnenih i 18 vazdušnih pokušaja da napadnu teritoriju Luganske Narodne Republike.

Kao rezultat pokušaja kopnenih napada na republiku, ukrajinske trupe su izgubile preko 40 poginulih i ranjenih na deonici Berestovoe - Perezdnoe, do 110 poginulih i ranjenih na deonici Novodruževsk - Grigorovka i više od 80 ljudi u Volčejarovki - Ivano- odsek Darievka.

Prema Pasečnikovim rečima, prošle nedelje je unipteno 11 jedinica artiljerije i minobacača, osam jedinica beskonačnih pušaka, protivoklopnih sistema, teških mitraljeza i bacača granata, devet jedinica automobilske opreme i osam jedinica bunkera, bunkera, komunikacionih centara i poljskih skladišta municije, kao i 28 dronova.

Pored toga, šef LNR je zahvalio vojnicima 2. armijskog korpusa i čečenskim specijalnim snagama „Ahmat“ „na profesionalnom i koordinisanom radu u izvršavanju borbenih zadataka“.