04.10.2023.

20:21

Foto: Tanjug/AP/Antonio Calanni

Planeta

(FOTO) Trudna Antonela poginula, Marku se doktori bore za život: Ovo je hrvatski bračni par iz italijanskog autobusa smrti!

U stravičnoj autobuskoj nesreći kod Venecije, mlada Hrvatica, Antonela Perković, je preminula, dok je njen suprug, Marko Baković, teško povređen.

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova potvrdilo je ovu tužnu vest, ističući smrt hrvatske državljanke i teške povrede još jedne osobe, takođe s hrvatskim državljanstvom, prenosi portal Index.hr.

Tragično nastradala Splićanka bila u 6. mesecu trudnoće

Prema informacijama koje su trenutno poznate, tragično preminula Antonela je bila 24-godišnja Splićanka, koja je bila u šestom mesecu trudnoće. Njen suprug, koji se trenutno nalazi na intenzivnoj nezi, bio je u životnoj opasnosti, ali se sada stabilizuje.

Ovaj mladi bračni par iz Splita bio je na medenom mesecu, a nezvanično, venčali su se pre samo tri nedelje. Vraćali su se iz Venecije autobusom zajedno s ostalim putnicima kada je došlo do ove strašne nesreće.

Šta se do sada zna o tragičnoj nesreći?

Podsetimo, nesreća se dogodila juče oko 19.45 u gradu Mestre, 9 kilometara od centra Venecije, kada je autobus sa turistima udario u zaštitnu ogradu na nadvožnjaku, a zatim se prevrnuo i pao na krov s nešto više od 10 metara.

Autobus je prevozio četrdesetak italijanskih i stranih turista koji su se vraćali iz posete Veneciji u kamp u kome su boravili.

Iz još neutvrđenog razloga, vozilo koje je putovalo mostom udarilo je u zaštitnu ogradu i sletelo u provaliju u blizini železničke pruge između Mestrea i Margere, dva grada u regionu Veneto.

- Autobus se prevrnuo. Udar je bio strašan jer je pao sa više od 10 metara - rekao je venecijanski vatrogasac Mauro Luongo novinarima na licu mesta.

- Broj nastradlih nije se promenio tokom noći: 21 osoba je poginula, a najmanje 15 je povređeno - objavio je regionalni predsednik na Fejsbuku. Među poginulima je i novorođenče.

- Glavna hipoteza u ovom trenutku je da se vozač autobusa osećao loše - naveo je Luka Zaia.