06.10.2023.

14:43

Foto: EPA

Planeta

Zašto su besni Bajdenovi psi?! Sumnja se da im on lično radi nešto loše?! Pokrenut sudski postupak!

 

Porodica Bajden je dobila psa Komandira, čistokrvnog nemačkog ovčara, u decembru 2021. godine, koji je zamenio Mejdžora, još jednog nemačkog ovčara, koji je navodno "poklonjen porodičnim prijateljima" nakon što je više puta napao tajne agente i pripadnike osoblja Bele kuće.

"Džudišal voč" je u aprilu 2022. objavio evidenciju Mejdžorovih napada na agente tajnih službi kako u Beloj kući, tako i u Bajdenovoj privatnoj rezidenciji u Vilmingtonu, u saveznoj državi Delaver.

Ta organizacija je u julu ove godine otkrila evidenciju američkog Ministarstva unutrašnje bezbednosti u kojoj je otkriveno najmanje 10 incidenata između oktobra 2022. i januara 2023. koji su uključivali napade predsednikovog psa Komandira na tajne agente, koji su u nekim situacijama zahtevali čak i medicinsko zbrinjavanje.

Evidencija uključuje i prepisku mejlom između oficira federalne policije i jedne od žrtava napada od 3. novembra 2022. godine:

"Jesi li dobro? To je ludo, taj glupi pas - prevrćem očima", na šta je žrtva odgovorila: "Noga i ruka me i dalje bole. Ugrizao me je i trčao ka meni dva puta".

Njegov kolega mu je na to odgovorio:

"Kakva glupost - da nije njihov pas on bi već bio uspavan. Glupi klovn, treba mu brnjica - nadam se da se osećaš bolje".

Pas je navodno uklonjen iz Bele kuće nakon nedavnog napada na agenta tajne službe i osoblje. Kako navodi izvor "Džudišal voča", predsednik Bajden se loše ophodio prema svojim psima, a navodno ih je šutirao i udarao.

"Neverovatno je da su, čak i nakon što je 'Džudišal voč' razotkrio njihov napad na 10 pripadnika Tajne službe, Džo i Džil Bajden nastavili da dozvoljavaju svom psu da preti i napada osoblje službe i Bele kuće. Budimo iskreni: opasan pas može nekoga da ubije", rekao je predsednik "Džudišal voča" Tom Fiton.

"Bajdenovo prikrivanje napada svog psa na agente Tajne službe opasna je korupcija", ukazao je Fiton.