06.10.2023.

22:59

Foto: Telegram

Planeta

Sin Čečenskog vođe krenuo očevim stopama: Mlađi Kadirov počašćen najvišim odlikovanjem

Poslanik ruske Državne dume i desna ruka Kadirova Adam Delimhanov objavio je pomenutu informaciju na svom Telegram kanalu.

- Sa velikim zadovoljstvom čestitam svom dragom nećaku Adamu Ramzanoviču Kadirovu dodelu najviše titule Čečenske Republike, Heroja Čečenske Republike - rekao je Delimhanov. On je dodao da je Adam Kadirov „primer izuzetno obrazovane, razvijene i odlučne mlade osobe” i istakao svoja dostignuća u mešovitim borilačkim veštinama i streljaštvu.

Čečenski lider je sebe nagradio

On je postavio fotografiju sebe i Adama Kadirova, sa muralom koji prikazuje ruskog predsednika Vladimira Putina u pozadini. Heroj Čečenske Republike je najviša državna nagrada u Čečeniji, a ukaze o dodeli potpisuje šef republike, što zapravo znači da je Ramzan Kadirov tu titulu dodelio svom maloletnom sinu.

Ramzan Kadirov je bio prvi nosilac titule kada je potpisao dekret o dodeli titule. Čečenski lider je nedavno objavio snimak njegovog sina Adama kako brutalno tuče bespomoćnog zatvorenika. Žrtva premlaćivanja bio je 19-godišnji mladić koji je uhapšen u maju zbog javnog spaljivanja Kurana u Volgogradu, a potom je prebačen u zatvor u Čečeniji.