08.10.2023.

15:13

Foto: Twitter

Planeta

(VIDEO) Počela velika bitka, gori nebo nad Izraelom! Hamas lansirao misteriozne dronove, u susret im stiže američki Patriot!

Podsetimo, u prvom danu novog sukoba između Hamasa i Izraela, sa palestinske strane lansirano je više od 5000 projektila.

Snimak novih dronova Hamasa objavljen je na društvenim mrežama. Trenutno nije poznato da li je to dron domaće proizvodnje, ili je uvezen iz neke druge države. 

Izraelski mediji pišu da se trenutno vodi velika bitka u vazduhi, i da dronove Hamasa uspešno obara američki PVO sistem Patriot.

Podsetimo, vojni ogranak terorističkog pokreta Palestinski islamski džihad (PIJ), Brigade al-Kuds, otkrio je nove dronove lokalne proizvodnje i rakete tokom vojne parade u centralnom pojasu Gaze u sredu.

Teroristički pokret je prikazao tri drona pod nazivom "Sahab", "Saiad" i "Hudhud". PIJ je naveo da je dron Sahab namijenjen za "izviđačke i ofanzivne misije", Saiad je namenjen za "neprijateljske snage i vozila", a Hudhud je namijenjen "izviđačkim misijama, otkrivanju i fotografisanju".