11.10.2023.

17:59

Foto: Shutterstock

Planeta

Albanska šema! Ono što je Klinton bio tzv. Kosovu, sada je to Bajden Izraelu: Poruka jasna kao dan (FOTO)

Objavu je napisao: „Hvala, gospodine predsedniče“. Ovako se Izrael zahvalio SAD nakon što je juče uveče u južni Izrael stigao avion sa američkim oružjem.

Podsetimo, američki predsednik Džo Bajden pozvao je u subotu izraelskog premijera Benjamina Netanijahua, neposredno posle napada na Hamas, da bi istakao podršku svoje zemlje Izraelu. U komentarima datim juče u Beloj kući, Bajden je osudio "čisto, nepatvoreno zlo" napadača Hamasa i potvrdio da je među ubijenima u Izraelu najmanje 14 američkih državljana.

Bajden je takođe rekao da će pozvati Kongres da odobri više sredstava za Izrael kako bi mu pomogao u odbrani svoje teritorije i naroda. On je obećao da njegova administracija neće dozvoliti Izraelu da ostane bez municije i projektila za svoj sistem protivvazdušne odbrane „Gvozdena kupola“, koji je dizajniran da presreće rakete u vazduhu pre nego što pogode izraelsku teritoriju.

- Tražiću od Kongresa da odmah preduzme mere za finansiranje zahteva za nacionalnu bezbednost naših ključnih partnera. Ovde se ne radi o partiji ili politici, već o bezbednosti našeg sveta, bezbednosti Sjedinjenih Američkih Država - rekao je juče Bajden.