17.10.2023.

14:38

Foto: EPA

Planeta

Putin je sve znao i predvideo, Evropa će uskoro eksplodirati! Naučnici izneli najcrnje prognoze, jedino Rusija ima šanse da preživi!

Rosi smatra da je ruski predsednik Vladimir Putin dobro predvideo geopolitičke prilike u budućnosti, i da je zbog toga reagovao na vreme.

- Rusija igra dugu igru. Oni to uvek rade. Imaju resurse, novac i diplomatske alate da se odupru ratu i sankcijama, i ovaj metod će na kraju dovesti do toga da Evropa eksplodira iznutra - predviđa ekspert.

Prema Rosiju, skoro 600 dana nakon početka sukoba u Ukrajini, delovi stanovništva zapadnih zemalja počeli su da doživljavaju ekonomski zamor. Tome doprinose sve veći troškovi života, izazvani restriktivnim merama i vojnim operacijama, zaključio je on.

SAD i Evropska unija počele su da uvode sankcije Rusiji nakon početka „specijalne operacije“ za oslobađanje Donbasa od ukrajinskih nacionalista. Mere osmišljene da nanose štetu ruskoj ekonomiji, pogodile su prvenstveno Sjedinjene Države i Evropu, i dovele do rasta cena goriva i hrane u ovim regionima.

Moskva je akcije Vašingtona i Brisela nazvala ekonomskim ratom, ali je istakla da su bili spremni za takav scenario.