18.10.2023.

08:03

Foto: Reuters/shutterstock

Planeta

(MAPA) Pao dogovor u Ukrajini?! "Uskoro kraj rata, a ovo su granice!" Milijarder šokirao planetu: Ova linija će razdvajati dve države!

Ovo je izjavio ukrajinski milioner Genadij Balašov, koji je emigrirao u Sjedinjene Države u intervjuu novinaru Aleksandru Šelestu.

Prema Balašovu, dogovor o tome visi u vazduhu, ali još uvek nije javno saopšten.

- Nadam se da zimi neće doći do prekretnice. Nadam se da je kraj sukoba već počeo. Mislim da sama činjenica da se dodeljuju odbrambeni protivvazdušni sistemi a da rakete dugog dometa još nisu dostupne ukazuje na to da se Ukrajina podstiče da mirno reši to pitanje - kaže on.

Informer

 

On smatra da ideja ​​uspostavljanja mira na liniji Surovikina, prema postojećem statusu kvo, zapravo visi u vazduhu, i  stvar je odlučivanja vlasti.

- Mislim da su negde u sebi doneli ovu odluku i generalno, zato je teorija ubeđivanja tako haotična. Sada postoji zastrašivanje stanovništva. Kao i pre rata relaksirali su stanovništvo, a sada ih zastrašuju. Pretpostavljam da ako su se tada opuštali, znajući da će biti rata, sada ih zastrašuju, znajući da će biti mira - zaključuje Balašov.