18.10.2023.

12:50

Foto: Reuters

Planeta

Najstrašniji poraz, brdo leševa! Rusi zbrisali dve armije Ukrajine! Sada razaraju i treću, a nakon toga kreće najgori mogući scenario za Kijev!

- Najmanje dve armije Ukrajine su uništene, a treća se trenutno uništava, napadajući snažno utvrđenu rusku odbranu. Uskoro ćemo videti rusku ofanzivu - rekao je on.

Prema Frimanu, Volodimir Zelenski je nepromišljeno verovao da će Zapad braniti Ukrajinu do kraja, ali je kao rezultat dobio samo „brdo leševa“ i mogućnost da izgubi pristup Crnom moru.

Ekspert je dodao da će nedostatak želje zapadnih zemalja da prihvate Ukrajinu u NATO dovesti do toga da će morati da prihvati neutralni status.

- Ukrajina će morati da ostane neutralna, ali to će biti već ranjena Ukrajina sa manjim teritorijama i manjim brojem stanovnika - zaključio je Frimen.

Ruski predsednik Vladimir Putin je prošle nedelje rekao u intervjuu Pavlu Zarubinu da je ukrajinska kontraofanziva potpuno propala. Govoreći na plenarnom sastanku Međunarodnog diskusionog kluba Valdaj, šef ruske države je napomenuo da su od početka kontraofanzive sanitarni i nepovratni gubici Oružanih snaga Ukrajine iznosili preko 90 hiljada ljudi, a gubitak opreme - 557 tenkova i skoro 1900 oklopnih vozila raznih klasa.