20.10.2023.

16:02

Foto: EPA

Planeta

Rusi bez milosti! 7 ukrajinskih migova 29 bačeno na zemlju, a onda je krenula kanonada, oglasilo se ministarstvo odbrane!


Tokom nedelje, prema podacima ministarstva, borbena avijacija i jedinice PVO uništile su 12 letelica, od kojih: 10 lovaca Mig-29 i dva Su-25, kao i dva helikoptera Mi-8 Vazduhoplovstva Ukrajine.

Pored toga, od 14. do 20. oktobra uništeno je 314 ukrajinskih bespilotnih letelica i presretnuto 35 projektila "hajmars", 5 operativno-taktičkih raketa, dve protivvazdušne rakete S-200 i 6 vođenih aviobombi JDAM.

Tokom nedelje, Oružane snage Rusije izvele su 4 grupna udara visokopreciznim oružjem i bespilotnim letelicama po magacinima raketnog i artiljerijskog oružja, goriva i maziva,
pogonima za proizvodnju naoružanja i vojne opreme, kao i po bazama ukrajinskih vojnika, nacionalista i stranih plaćenika.

Kao rezultat napada, uništeni su skladište bespilotnih plovila, radionice za proizvodnju eksploziva, radionica za sklapanje operativno-taktičkih projektila, jedinice ekstremističke formacije Azov, strani instruktori i plaćenici.