22.10.2023.

08:41

Foto: Reuters, EPA Images

Planeta

Šok u Donjecku! Rusi otkrili zastrašujuću stvar o ratu u Izraelu! Istraga potvrdila najgore sumnje, sve je sada mnogo jasnije!

Istragu su sproveli pripadnici specijalne grupe za brzo reagovanje formirane pri predsedniku Vlade Donjecke Narodne Republike.

- Svojevremeno smo sproveli istragu na ovu temu, to je bilo pre godinu dana... Na darknetu  smo nalazili dosta predloga, ponuda za prodaju oružja NATO-a isporučenog Ukrajini. Tamo su bile fotografije, video-snimci na kojima se vide uzorci naoružanja koje je već bilo na frontu. Fotografisani su u borbenim redovima, u rovovima, a bilo je je modela naoružanja koje je još bilo neraspakovano, nije videlo front, tek je stiglo u Ukrajinu iz zemlje-snabdevača - objasnio je Gagin.

Prema njegovim rečima, na „crnom“ tržištu bio je predstavljen širok izbor – od raketa do malokalibarskog oružja.

- I sve je to prodavano svakome ko bi jednostavno dao novac - primetio je on.

On je naglasio da su tokom istrage na Bliskom istoku pronađeni ljudi koji su kupovali ovo oružje.

- Postoje intervjui sa predstavnicima raznih organizacija na Bliskom istoku, gde oni govore kako, od koga i kada su nešto kupili. Oni su to kupili, nisu nameravali, nego kupili - rekao je Gagin.

Podsetimo, zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da se NATO oružje koje je poslato neonacističkom režimu u Ukrajini aktivno upotrebljava u Izraelu.