25.10.2023.

14:06

Foto: Printscreen/Twitter/epa

Planeta

Kod Rusa se pojavilo brutalno oružje, Šojgu šokirao sve: Za 5 dana oborili smo 24 ukrajinska aviona!


Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, ministar je skrenuo pažnju vojnika na velike gubitke ukrajinskih borbenih aviona tokom protekle nedelje.

Tokom razgovora, vojnici su ispričali o uspešnom uništavanju artiljerijskih sistema M777 koje koriste Oružane snage Ukrajine. Dodali su da za sada neprijateljska artiljerija pravi mnogo problema, ali da se preduzimaju mere.

Šojgu je tokom obilaska rekao da situacija u zoni specijalne operacije govori o tome da ukrajinske trupe imaju sve manje mogućnosti.

- Današnji život, današnja situacija govori da neprijatelj ima sve manje mogućnosti. A sve ih je manje zahvaljujući isključivo vašem borbenom radu. Za to imate ne samo zahvalnost, već i visoka državna priznanja. Čestitam vam! - rekao je Šojgu tokom razgovora sa vojnicima grupe "Istok".

Šojgu je primetio i da je u poslednje tri-četiri nedelje zarobljeno i dobrovoljno se predalo mnogo ukrajinskih vojnika, koji su ispričali o lošem psihičkom stanju u jedinicama Oružanih snaga Ukrajine.

Kako je ministru raportirao jedan od ruskih vojnika, u utorak su zarobili četiri vojnika, koji su svi iz Lavova. On je objasnio da su zarobljeni iz redova mobilisanih vojnika, koje je uhvatio teritorijalni regrutni centar i skoro odmah poslao na liniju fronta.