26.10.2023.

20:18

Foto: EPA/Shutterstock

Planeta

Otkud sad ovo?! Izrael šokiran potezom Rusije! Putinu stigao oštar zahtev! "Odmah..."

- Hamas je teroristička organizacija gora od ISIS-a - napisao je na platformi X (Tviter) portparol ministarstva Lior Hajat. 

Hajat je istakao da zbog toga Izrael posetu visokih zvaničnika Hamasa Moskvi vidi kao podršku terorizmu i legitimizaciju zločina te militantne grupe, preneo je "Tajms ov Izrael".

Hajat je naveo da su ruke visokih zvaničnika Hamasa umrljane krvlju više od 1.400 Izraelaca, kao i da su odgovorni za otmicu više od 220 Izraelaca, uključujući bebe, decu, žene i starce.

Predstavnici palestinskog pokreta Hamas borave u poseti Moskvi, saopštila je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova. 

- Mogu da potvrdim da su predstavnici palestinskog pokreta Hamas u poseti Moskvi. Što se tiče njihovih sastanaka, obaveštavaćemo vas - rekla je Zaharova novinarima, a prenosi TASS. 

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova i specijalni izaslanik ruskog predsednika za Bliski istok i Afriku Mihail Bogdanov, najavio je danas da će palestinski lider Mahmud Abas uskoro doputovati u posetu Moskvi kako bi razgovarao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.