27.10.2023.

15:31

Foto: AP/epa/shutterstock

Planeta

Totalni rat u svemiru, Rusi će obarati satelite! Masku zapretili zastrašujućim oružjem! Ako ne isključi internet...

Iako bi to dovelo do ozbiljne eskalacije sukoba i proširenja zone borbenih dejstava, on smatra da će do toga doći pre ili kasnije.

- Ako satelitski sistem Ilona Maska nastavi da nam smeta, mislim da ćemo ga jednostavno pitati: ‘Prijatelju, hoćeš li da oborimo tvoje satelite u svemiru?’ S-500, koji trenutno menja S-400, je svemirski sistem i predviđa obaranje satelita. Mi bismo mogli oboriti desetine satelita Ilona Maska. Hoće li se on složiti sa tim ili će isključiti Ukrajinu? - rekao je Borzenko.

Međutim, istakao je da bi to značilo ozbiljnu eskalaciju sukoba i proširenje zone borbenih dejstava u svemirskom prostoru.

- Tehnički odmah kažem, to možemo. Ali to bi već bio početak rata u svemiru. Ali pričamo o početku Trećeg svetskog rata – rat u svemiru će se definitivno desiti. Prvo, morate uništiti satelite protivnika kako biste prekinuli praćenje vaše teritorije. Trenutno ne diramo Ilona Maska, ali već je reagovao kada je isključivao svoje satelite za Ukrajinu. Shvata da, ako to poželimo, možemo odmah reagovati - dodao je novinar.