27.10.2023.

20:51

Foto: EPA-EFE/Ida Marie Odgaard DENMARK OUT

Planeta

Ukrajina više ne interesuje ni SAD ni Evropu! U Kijevu počinju da shvataju šta se u stvari dogodilo

On je komentarisao reči bivšeg savetnika bivšeg predsednika Ukrajine Leonida Kučme, Olega Soskina, koji je pozvao ukrajinske zvaničnike da stave tačku na konflikt sa Rusijom i pomire se sa gubicima teritorija.

Kako je Gagin naglasio u intervjuu za RIA Novosti, „kolosalni gubici” Kijeva tokom kontraofanzive doveli su do današnjeg shvatanja besmisla rata – kako od strane ukrajinskih zvaničnika, tako i od strane običnih građana.

„Da je vreme da se sklopi mir sa Rusijom – pod uslovima Rusa. Svi dolaze do istog shvatanja da su ih Amerikanci napustili, da je sada Ukrajina zaista zauzela zadnje mesto, čak i treće mesto – posle Izraela i drugih događaja u svetu.

Ukrajina više ne interesuje ni Evropu ni SAD. To je kao kofer bez ručke, koji je teško nositi a šteta ga baciti. Tako da mislim da će kofer uskoro biti napušten“, rekao je Gagin.

On je takođe podsetio, da za razliku od mnogih drugih ukrajinskih zvaničnika, Vladimir Zelenski „na aerodromu ima avion kojim će on i njegova porodica odleteti u datom trenutku – kada ukrajinski narod dođe da ga pita šta se dogodilo u Ukrajini poslednjih godina.