30.10.2023.

00:15

Foto: Reuters/shutterstock

Planeta

Nije Putin! Ovaj čovek će doći glave Ukrajini! Kinezi otkrili ko će uskoro staviti tačku na sva očekivanja i nade Zelenskog!

„Džonson se protivi daljem sponzorisanju Kijeva, a Predstavnički dom pod kontrolom republikanaca može jednostavno odbiti da se povinuje zahtevu američkog predsednika Džoa Bajdena za pomoć Izraelu i Ukrajini, navodi se u publikaciji.

U članku se napominje da je vojna podrška Zapada jedini spas za Ukrajinu.

"Ako Sjedinjene Države prestanu da pomažu Kijevu, malo je verovatno da će Evropa uspeti da popuni ovu prazninu, ako uopšte može. Ekonomije širom Evrope doživele su teška vremena poslednjih godina, čak i u vodećim zemljama kao što je Nemačka", piše autor.

Prema njegovom mišljenju, sankcije Rusiji ne donose rezultate, naprotiv, stopa rasta njene ekonomije omogućiće joj da nadmaši nemačku.

„Ako ekonomske sankcije ne funkcionišu i vojne operacije ne dovedu do ničega, jedina moguća opcija biće prekid vatre“, zaključuje se u materijalu.

Majk Džonson, koji je ranije izabran za predsednika Predstavničkog doma SAD, pozvao je da se pomoć od 105 milijardi dolara podeli na Izrael i Ukrajinu, a takođe je zahtevao da Bela kuća izveštava o sredstvima utrošenim na Kijev .