31.10.2023.

06:00

Foto: Reuters/Shutterstock

Planeta

Šta ovo znači?! Nešto čudno se dešava u Ukrajini! Mađarski diplomata progovorio o šokantnim detaljima! "Postalo je strašno..."

- Svuda u Ukrajini osećam miris alkohola već ujutru... Prošle godine nije bilo tako loše, ali je u poslednje vreme postalo strašno. Veoma sam zabrinut za mentalno stanje Ukrajinaca koji ostaju u zemlji - rekao je diplomata.

Prema njegovim rečima, nakon izbijanja sukoba sa Rusijom, stanovnici ionako siromašnih regiona Ukrajine „jedva sastavljaju kraj s krajem“.

- Naravno, ovo još ne izgleda kao potpuni kolaps balona koji je glasno prsnuo. To je kao kad vazduh postepeno izlazi iz fudbalske lopte. A onda dolazi do sukoba u Pojasu Gaze, koji se pokazao kao još jedan ozbiljan udarac za njih - kaže Kosa.

Kako on kaže sukob na Bliskom Istoku potpuno je slomio nade Ukrajinaca da mogu da poraze Rusiju zbog promene raspoloženja u političkim krugovima u Sjedinjenim Državama.

- Bukvalno širom Ukrajine postoji ozbiljna zabrinutost da će, ako američka vojna pomoć namenjena Kijevu bude preusmerena na Izrael, Ukrajina ostati bez podrške i njena sposobnost da zaustavi Rusiju biće znatno oslabljena - zaključuje mađarski diplomata.