30.10.2023.

13:31

Foto: Reuters

Planeta

Ruska PVO nema konkurenciju! Oboreno osam projektila "storm šedou", dva HIMARS-a i 39 dronova

Kako se dodaje, u protekla 24 sata ruska PVO oborila je i 39 ukrajinskih dronova i dve rakete HIMARS. 

- Danas oko 13.00 časova po moskovskom vremenu, zaustavljen je pokušaj napada kijevskog režima sa osam krstarećih raketa 'storm šedou' na ciljeve na poluostrvu Krim. Ruski PVO sistemi oborili su i dve HIMARS rakete i 39 bespilotnih letelica - navodi se u saopštenju.

Portparol grupe "Jug" Vadim Astafjev saopštio je da je ruska vojska odbila napad jurišnih grupa Oružanih snaga Ukrajine u donjeckom pravcu i da je neprijatelj izgubio oko 110 ljudi.

- U Donjeckom pravcu jedinice grupe 'Jug', uz podršku avijacije i artiljerije, odbile su napad jurišnih grupa 77. aeromobilne brigade Oružanih snaga Ukrajine. Gađani su položaji neprijatelja u području Jakovljevke, Kleščejevke i Kurdjumovke. Neprijatelj je izgubio oko 110 vojnika - naveo je Astafjev, dodavši da su ruske trupe uništile i dva borbena oklopna vozila, haubicu D-30 kalibra 122 mm, haubicu M777 kalibra 155 mm i minobacače kalibra 82 i 120 milimetara.

Šef zaporoškog pokreta "Zajedno sa Rusijom" Vladimir Rogov izjavio je da se grupa ukrajinskih vojnika predala na liniji fronta u Zaporožju.

Informer

Vladimir Rogov

- Na lokaciji Vremevski, u oblasti Urožajni, predala se grupa ukrajinskih militanata. To je postalo uobičajeno, jer ljudi ne žele da ginu za krvavi režim Zelenskog - kazao je Rogov za "RIA Novosti".