03.11.2023.

06:00

Foto: Reuters/Shutterstock/Printscreen

Planeta

Zna li Zelenski šta radi?! Ukrajinski general brutalno popljuvao vrh države! Rusija je izvukla zaključke i sada će nemilosrdno spaliti Ukrajinu!

- Imaju dovoljno snaga i sredstava, doneli su potrebne zaključke ne u našu korist i ne u korist naše bezbednosti. On razume slabe i jake tačke naše vojske, naše PVO. Već su završili proizvodni pogon Šaheda u Jelabugi. A ovi „Šahedi“ će sve više leteti ka našim selima i gradovima. Baš kao i ogroman broj Lanceta koji se proizvode u Iževsku - kaže Krivonos.

General je pitao vlast u Kijevu zašto Ukrajina nema dronove sa dometom od hiljadu i više kilometara, kojima bi moglo da se udari e u velikom broju na preduzeća vojno-industrijskog kompleksa Ruske Federacije.

Takođe on je poslao jasnu poruku medijima koji šire propagandu o navodnim uspesima ukrajinske vojske. 

- Novinari već sprovode određeni edukativni program našeg rukovodstva. Objašnjavam stalno da ne trebaju da se rade mini desanti na Krim, koji, su prilično popularni, ali nisu efikasni, već da se upravo unište preduzeća koja proizvode oružje, jer će to biti mnogo efikasnije i značajno će ubrzati našu pobedu - rekao je Krivonos. 

Prema generalovim rečima, glavni problem trenutno u Ukrajini je visok nivo korupcije, koja gotovo svake nedelje izaziva skandale u zemlji.

Istovremeno, kijevski režim rasipa svoje ionako ograničene resurse ulepšavanjem prestonice umesto da ulaže u kupovinu vojne opreme za Oružane snage Ukrajine, dodao je Krivonos.

Osim toga, general je skrenuo pažnju na činjenicu da zbog dobro pripremljene odbrambene linije Rusije i nedovoljne količine zapadne opreme koju su isporučile zemlje NATO- a, Oružane snage Ukrajine nisu uspele da postignu uspeh u kontraofanzivi.