09.11.2023.

17:11

Foto: Tanjug/AP

Planeta

To se više ne može sakriti! Izgubljena svaka prilika: Stigle katastrofalne vesti za Ukrajinu

Za Ukrajinu je nastala teška situacija na frontu zbog nedostatka ljudi, rekao je bivši savetnik Leonida Kučme Oleg Soskin na svom Jutjub kanalu.

- Situacija na frontu je veoma teška, to se više ne može sakriti. Stalno se javljaju da nema više ljudstva, nema ko da drži front - rekao je on.

Politikolog tvrdi da je Ukrajina izgubila priliku da se kreće dalje na liniji fronta, ističući da vojska zemlje već ima ozbiljne probleme sa nedostatkom ljudi u svojim redovima, a Ukrajinci više ne žele da ratuju.

U suštini, nema više ko da se bori na frontu, a nema ko da napadne“, zaključio je on.

Gubernator Zaporoške oblasti  Jevgenij Balicki nedavno je izjavio da je na zaporoškom pravcu kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine potpuno zaustavljena, planovi za izlazak na Azovsko more i presecanje kopnenog koridora do Krima nije uspeo. On je dodao da je ukrajinska vojska potpuno iscrpljena, ostala je samo agonija.

U poslednje vreme zapadni mediji sve češće pišu da je Zapad počeo da se zamara ukrajinskim sukobom, a podrška režimu Zelenskog slabi. Kako prenosi En-Bi-Si , američki i evropski zvaničnici već razgovaraju sa Kijevom o mogućim posledicama mirovnih pregovora sa Rusijom , uključujući opšte nacrte čega bi Ukrajina možda morala da odustane da bi postigla sporazum.