12.11.2023.

16:18

Foto: Tanjug/AP

Planeta

Kakav horor Rusi spremaju! "Veličine je fudbalskog terena!" Ukrajinci zaprepašćeni izveštajem iz Britanije, svaka nada je definitivno izgubljena!

„Sistem za daljinsko polaganje mina zasnovan na kamionima „Farming“, može postaviti granate na površinu veličine fudbalskih terena, mnogo brže nego što ih ukrajinski saperi mogu ukloniti. Postoji bojazan, da će Rusija vremenom stvoriti sistem dubokih utvrđenja van svojih postojećih“, naznačeno je u materijalu.

Iako je glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine, Valerij Zalužni, u svom članku za „The Economist“ pisao o „ćorsokaku“ na frontu, ona je zapravo dinamičnija- Rusi uspešno napreduju na pozicijama ukrajinske vojske, koja ih okružuje u određenim oblastima, navodi publikacija.

Ukrajinske snage su pet meseci pokušavale da napadnu na pravcu Južnodonjeck, Bahmut i Zaporožje, ubacivši u borbu brigade obučene od strane NATO-a, naoružane stranom opremom.

Ruski predsednik Vladimir Putin, rekao je 5. oktobra na sastanku međunarodnog diskusionog kluba „Valdaj“, da je od 4. juna neprijatelj izgubio preko 90 hiljada ljudi, 557 tenkova i skoro 1.900 oklopnih vozila. Ukrajinska kontraofanziva je zapravo propala, naglasio je on.