17.11.2023.

15:40

Foto: Reuters/Twitter video printscreen

Planeta

(VIDEO) Klanica na Dnjepru! Gomila raskomadanih leševa! Ukrajinski zarobljenik šokirao svet istinom o suludom napadu Ukrajine!

- U šumi kojom smo trebali da se krećemo, tamo leži stotinak leševa u rovovima. A pored puta leže raskomadani ljudi. Siguran sam da ima još vojnika tamo. Sve je samleveno pametnim bombama i artiljerijom - rekao je Sidorenko

Sidorenkova grupa je praktično uništena tokom iskrcavanja, a zatim se predala ruskoj vojsci, rekao je on.

U sredu je guverner Hersonske oblasti Vladimir Saldo rekao da su ukrajinske oružane snage nedavno „bacile meso“ na ruske položaje na levoj obali Dnjepra i prešle reku sa snagama veličine jedne i po čete u malim grupama.

Prema njegovim rečima, ruske oružane snage su poslale dodatne snage i stvorile „vatreni pakao“ za neprijatelja: ukrajinska vojska je izgubila oko stotinu ljudi u poslednjem dva dana  Moral Oružanih snaga Ukrajine, primetio je guverner, „izuzetno nizak”; skoro svaki dan se predaju novi zatvorenici.

- Planovi ukrajinskih oružanih snaga da se iskrcaju na levu obalu Dnjepra i uđu u operativni prostor otišli ​​su dođavola, nisu imali šanse. Ovo je bila poslednja šansa za Zelenskog da zadobije naklonost svojih gospodara - naglasio je Saldo.