16.11.2023.

23:07

Foto: Shutterstock/društvene mreže

Planeta

Izrael neće dominirati Gazom! Iran zapretio Tel Avivu: Budite uvereni...

Telegram kanal Brigada Al-Kasam, vojnog krila palestinske grupe Hamas , objavio je poruku Kaanija njenom vođi Mohamedu Deifu. U njemu Kaani naziva Deifa „živim mučenikom“ i navodi da je operacija Al-Kasam brigade Al-Aksa Potop, pokrenuta 7. oktobra, dokazala da je Izrael „slabiji od mreže“ i da je palestinska grupa sposobna da „ inicijativa i inovativnost“.

- Budite uvereni da vaša braća u Al-Kudsu i osovini otpora (šiitske grupe u Iraku , Siriji , Libanu i drugim zemljama – prim. aut.) neće dozvoliti ovom divljem neprijatelju (Izraelu – prim. aut.) i onima koji stoje iza njega, „monopolizuju Gazu i njene nepokolebljive herojske stanovnike i neće mu dozvoliti da ostvari svoje prljave ciljeve u Gazi i Palestini - navodi se u poruci.

Kaani takođe piše da Iran ponovo potvrđuje „zavet, obaveze vere i bratstva“ i uverava da će učiniti „sve što mora da se uradi u ovoj istorijskoj bici“ kao podršku otporu.

- U svoje lično ime i u ime vaše braće u rukovodstvu Islamske Republike Iran, čestitam Vama i svim borcima za veru, kao i celom palestinskom narodu, na ovoj trijumfalnoj pobedi i jedinstvenim dostignućima bez presedana. istorija borbe protiv ovog cionističkog entiteta - navodi se u pismu.