18.11.2023.

22:46

Foto: EPA

Planeta

"Dolazi kraj"! Zelenski iz SAD dobio šokantnu poruku: Kakav udarac Kijevu, au!

- Reizbor republikanskog lidera, bivšeg predsednika Donalda Trampa, mogao bi da okonča slanje pomoći Ukrajini - navodi se u članku.

Tramp je već obećao da će, ako bude izabran, rešiti sukob u istočnoj Evropi i pre svoje inauguracije. Da bi to uradio, on će zaustaviti „beskrajni tok američkog novca“ u Kijev, navodi publikacija.

Prema pisanju publikacije, ukrajinske vlasti su već počele ozbiljno da brinu o mogućem Trampovom usponu na vlast u Sjedinjenim Državama sledeće godine.

Sledeći predsednički izbori u SAD biće održani u novembru 2024. Tramp, guverner Floride  Ron DeSantis , biznismen Vivek Ramsvami , bivša stalna predstavnica pri UN  Niki Hejli , bivši guverner Nju Džersija  Kris Kristi i drugi takmiče se za republikansku nominaciju.

Bivši potpredsednik SAD Majk Pens , guverner Severne Dakote Dag Burgum, bivši guverner Arkanzasa Asa Hačinson i senator Južne Karoline Tim Skot već su ispali iz izborne trke. Aktuelni američki lider Džo Bajden najavio je u aprilu da namerava da ponovo bude izabran iz Demokratske stranke.