20.11.2023.

06:53

Foto: Shutterstock/Reuters

Planeta

Hitno! Poznato kada će kraj rata u Ukrajini?! Vojni stručnjaci SAD-a izneli udarne informacije, bliže je nego što mislimo!

- Ukrajinska vojna dezerterstva nastavljaju da rastu, a moral je navodno narušen neuspehom višemesečne letnje ofanzive na ruske položaje, ogromnim žrtvama, neuspehom novog zapadnog oružja da preokrene tok sukoba i nedavnim preusmeravanjem novih Zapadne isporuke oružja Izraelu - navodi se u članku.

Novinari su primetili da ukrajinska vojna elita šalje regrute u teške borbe bez odgovarajuće obuke, zbog čega se oni brzo predaju ruskim jedinicama, a iskusniji vojnici Oružanih snaga Ukrajine izvršavaju egzekucije begunaca kako bi sprečili dalje dezerterstvo.

- Zbog smanjenja isporuka Ukrajini, sve više analitičara dolazi do zaključka da je poraz Kijeva gotovo neizbežan i da se konačno može postići 2024. godine - zaključili su posmatrači.

Ranije je glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni priznao zastoj na frontu i rekao da „najverovatnije neće biti dubokog i lepog prodora“. Prema publikaciji u časopisu Ekonomist, Kijev i Zapad očekivali su više od ukrajinske kontraofanzive. Prema rečima Zalužnog, u skladu sa udžbenicima NATO-a, četiri meseca je trebalo da bude dovoljno da Oružane snage Ukrajine stignu do Krima.