22.11.2023.

19:36

Foto: Printscreen "X"

Planeta

Užas živi! Snimljen trenutak ukrajinskog napada HIMARSOM na rusku ceremoniju: Poginula i glumica (VIDEO)

U kratkom klipu koji je objavio istaknuti ruski vojni bloger, ruski vojnici se vide tokom pevačinog nastupa. Onda se začuje tresak i sve se zamrači.

U napadu je poginulo više od 25 ruskih vojnika i glumica koja je pevala na ceremoniji. Sve se dogodilo na svečanosti u blizini grada Starobeševa, u Donjeckoj oblasti. Vojnici su se okupili na ceremoniji dodele nagrada u čast ruske 810. brigade marinaca, piše Nevsveek.

Koncert, organizovan u okviru ceremonije dodele nagrada, održan je oko 60 kilometara od linije fronta, rekao je ruski vojni bloger. On dodaje da je u napadu ubijena ruska glumica Polina Menših. Ruski državni list Izvestija je takođe objavio da je Menših poginuo u napadu.

Zvaničnici u Donjecku, koje je postavila Moskva, rekli su da je za napad odgovorna ukrajinska 27. raketna artiljerijska brigada, pod komandom pukovnika Dmitrija Hrapača. Robert Brovdi, ukrajinski vojnik koji je na čelu jedinice za vazdušno izviđanje Hungarian Bird, navodno je opisao napad na ruske vojnike u Donjecku kao „osvetu za 128. bataljon“.

Podsetimo, ranije ovog meseca ukrajinski ministar odbrane Rustem Umerov naredio je istragu nakon ruskog raketnog napada na ukrajinske vojnike u južnom regionu Zaporožja dok su slavili Dan raketnih snaga 3. novembra.

Ukrajinska 128. Zakarpatska brdska jurišna brigada saopštila je u saopštenju od 6. novembra da je poginulo 19 njenih vojnika. Ukrajinske vlasti u Zakarpatskoj oblasti proglasile su početkom novembra trodnevnu žalost.