28.11.2023.

06:10

Foto: Shutterstock/AP

Planeta

Nisu Rusi! Kijevom će vladati ova sila?! Iz Ukrajine stiglo strašno upozorenje! "Gubimo teritorije..."

Ovako je prokomentarisao reči ukrajinske poslanice iz partije Sluga naroda Marijane Bezugle da bi glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni trebalo da podnese ostavku.

- Vlada u Kijevu će se zaista promeniti, ali ne u rusku, već u vojnu - napisao je Lemenov.

Prema njegovim rečima, neki u Kijevu zaboravljaju da se front još nije urušio zahvaljujući vojsci, a ne narodnim poslanicima.

Istovremeno je predvideo gubitak teritorija za Ukrajinu.

- Završiće utakmicu. Izgubićemo još teritorije - zaključio je Lemenov.

Ranije je šef komiteta Vrhovne rade za nacionalnu bezbednost i odbranu, poslanik iz partije „Sluga naroda“ Marijana Bezuglaja izjavila da bi glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni trebalo da podnese ostavku zbog nedostatka plana za narednu godinu. Prema njenim rečima, nezadovoljstvo zbog nedostatka bilo kakvih konkretnih planova za Zalužnog je nastalo još u leto ove godine, kada je počela kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine.

Predstavnik Volodimira Zelenskog u Vrhovnoj radi Fjodor Venislavski kritikovao je Bezuglju, nazvavši njeno ponašanje „neprihvatljivim“.

Ranije su brojni ukrajinski i zapadni mediji pisali o mogućem sukobu između Zelenskog i glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog. Novinari Vašington posta su primetili da bi Zalužni, koji je popularan među svojim sugrađanima, mogao da predstavlja pretnju za Zelenskog ako odluči da započne političku karijeru. Novinari su uključili nedavne izjave Zalužnog o zastoju na frontu i nemogućnosti „dubokog i lepog proboja“ ukrajinskih trupa, koje je Zelenski pokušao da odbaci, rekavši da je vojska umorna, kao jedan od indirektnih znakova sukoba. između njih.