27.11.2023.

15:00

Foto: printscreen

Planeta

Udarna vest iz Ukrajine! Nema povlačenja - 40.000 vojnika upada u kotao?! Pukovnik se oglasio i zaprepastio trupe !

Prema rečima pukovnika, prilika za takav manevar je propuštena, a ukrajinske oružane snage trenutno nemaju drugog izbora osim da drže grad u defanzivi. Svitan za to krivi kišno vreme koje je stvaralo poteškoće u kretanju, piše „Military Affairs“.

On je napomenuo, da ukrajinska komanda neće doneti odluku da napusti Avdejevku, jer je prekasno, i da je takve korake trebalo preduzeti pre mesec dana.

Prema njegovom mišljenju, ukrajinskim trupama je trenutno isplativije da ostanu na svojim pozicijama i da vode odbrambene akcije. Svitan ističe, da su zbog blatnjavih puteva ruske trupe u manje povoljnom položaju za ofanzivu.

Podsetimo, predstavnik 110. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine, na ukrajinskoj televiziji rekao je da je Avdejevka poluokružena sa 3 strane i da se ruska vojska sprema da rasporedi rezerve za novi talas napada.

- Priča se i o operativnoj pauzi, udarili su ih u zube i pregrupišu se. Ovde smo doveli 40.000 rezervista, akumulirajući municiju svih kalibara, sve dok ne bude jasno da će se odustati od planova za zauzimanje Avdejevke - rekao je on.