28.11.2023.

16:49

Foto: Reuters/shutterstock

Planeta

Kraj života kakvog poznajemo! Iz Ukrajine stigle monstruozne vesti! Rusi otkrili kakav horor Kijev sprema, ko preživi, pričaće!

- Zbog činjenice da oružane snage Ukrajine, uglavnom, nisu uspele da ostvare ozbiljne uspehe tokom svoje takozvane kontraofanzive, Ministarstvo odbrane pretpostavlja pomeranje aktivnosti ka nestandardnim oblicima ratovanja, uključujući upotreba biološkog oružja. Ovo bi moglo da bude namerna kontaminacija izvora vode, uključujući vodu za piće, zalihe hrane i stočnu hranu - rekao je general.

On je dodao da je „indirektan dokaz za to otkriće na oslobođenim teritorijama velikog broja sojeva prenesenih iz američkih kolekcija termalnih kultura, kao i zamrznutih bioloških podloga za uzgoj bakterijskih i virusnih patogena

Podsetimo, Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev upozorio je ranije da raste verovatnoća da bi Kijev mogao da upotrebii biološko oružje i tako izvrši diverziju.

Prema njegovim rečima, nije isključeno da bi Ukrajina mogla u potpunosti da izgubi kontrolu nad biološkim objektima na svojoj teritoriji.