28.11.2023.

22:05

Foto: pixabay.com

Planeta

Učio ih jogu, seksualno iskorištavao i prodavao u roblje! Uhapšen jedan od najpoznatijih svetskih gurua!

Altman federacija, čije je sedište u Engleskoj, vodi kurseve joge i obuke nastavnika joge.

Bivolaru je optužen za trgovinu ljudima, organizovanu otmicu, silovanje i predsavanje učenike članovima opasne sekte.

Međunarodna policijska agencija Interpol takođe je izdala obaveštenje o hapšenju Bivolarua u ime vlasti u Finskoj, gde se za njim traga zbog navodne teške trgovine ljudima.

Internet stranica Altman federacije i drugi sajtovi na Bivolaru navode da je on žrtva široke zavere da ga diskredituje.

U racijama u Francuskoj učestvovalo je 175 policajaca i rezultiralo je 40 drugih hapšenja širom francuske prestonice Sene i Marne, Val de Marna i Primorskih Alpa.

Operacija je bila usmerena na nekoliko lokacija koje koristi organizacija, gde su žene navodno bile indoktrinirane i primorane na seksualne prakse. Lokacije, opisane kao „ašrami", služile su kao smeštaj za žene koje je Bivolaru odabrao za inicijaciju u vežbe tantričke joge, prema francuskim vlastima.

Bivolaru, koji je osuđen za silovanje maloletnice u svojoj rodnoj Rumuniji, osnovao je MISA 1990. Organizacija se proširila na međunarodnom nivou kao Atman joga federacija.

Informer

 

Francuska istraga je pronašla dokaze da su studenti bili primorani na seksualne aktivnosti koje su uključivale učešće u eksplicitnim video razgovorima radi novčane dobiti, prema sudskom zvaničniku. Ove navodne aktivnosti, navodno sprovedene pod izgovorom učenja tantričke joge, činile su deo zamršenog sistema finansijske eksploatacije i kontrole, rekao je zvaničnik.