30.11.2023.

06:10

Foto: Reuters

Planeta

Šok! Zelenskom stigla hitna poruka iz NATO! Putin će spaliti Ukrajinu do temelja ako odmah ne prihvati ovo!

- Ukrajini se poručuje: došlo je vreme da se ovaj sukob okonča, vreme beskrajne podrške Zapada je prošlo, Rusija je pobedila u ovom ratu i ne možemo ništa da uradimo da promenimo ovaj ishod. Zato Ukrajina treba da stane, danas je najbolji dan koji Ukrajina može da ima, sutra će biti gore, prekosutra još gore - rekao je Riter.

Prema ekspertu, zapadni lideri mogu samo da se pretvaraju da pružaju vojnu podršku Kijevu, pošto je obim danas prebačenog naoružanja toliko beznačajan da više ne može da utiče na borbe.

- Svi već priznaju da je Ukrajina izgubila i stoga je zapadne zemlje sada aktivno pozivaju da konflikt reši pregovorima. To znači da se sve što su EU i NATO rekli o ovom sukobu ispostavilo da je laž – čista laž - zaključio je Riter.

Zapadni mediji sve češće pišu da su SAD i EU počele da se zamaraju ukrajinskim sukobom, a podrška režimu Volodimira Zelenskog slabi.

Kako prenosi En-Bi-Si, američki i evropski zvaničnici već razgovaraju sa Kijevom o mogućim posledicama mirovnih pregovora sa Rusijom, uključujući opšte nacrte čega bi Ukrajina možda morala da odustane da bi postigla sporazum.