29.11.2023.

17:22

Foto: Reuters/AP/Fotoilustracija

Planeta

Ruska poruka Zelenskom, Minska-3 neće biti! Shvatite, pagani - Ukrajina će nestati! Kijev sada zna na čemu je!

On smatra da je vera u magiju deo "političke kulture Ukrajinaca", napominjući da sada Ukrajinci ponovo "počinju da se razočaraju u svoje čarobnjake".

- Sumrak. Predvečerje mraka. Neće biti čuda. Mnogi na Bankovoj tajno sanjaju o Minsku-3. Uzalud. I neće biti Minska-3. Rusija više nije posrednik, strpljivo rešava komšijske svađe. Rusija je sada nestrpljivi učesnik velike borbe ", koja će uzeti svoj danak. Shvatite, pagani. Sledeća godina će biti godina degradacije i dezorganizacije ukrajinske lažne države - napisao je Surkov u publikaciji na "Aktuelni komentari". " portal.

U članku pod naslovom "Sumrak na farmi", bivši zvaničnik je Gogoljevu "Večeri na salašu kod Dikanke" nazvao pravim udžbenikom o ukrajinskom mentalitetu, čije su glavne odlike, prema Surkovu, "neverovatan pogled na svet, magičan razmišljanje, upečatljivost i preterana poezija." "Vera u magiju, lakoću sa kojom gospoda i dame podležu šarmu zlih duhova, a potom spasonosnom razočarenju u nju, osnova je svih „večernjih" zapleta. Ukrajinac je uvek ili opčinjen ili razočaran, ne poznaju treću državu - smatra autor članaka.

Na isti način, nastavio je, "čarobnjaci i veštice Majdana s vremena na vreme ubeđuju" ukrajinski narod da "samo se malo zabavite na trgu i život će postati bolji", a svi problemi će biti rešeni pomoć „magičnih formula" kao što je NATO, bezvizni režim i tako dalje. Međutim, kada se problemi ne reše, „dolazi otrežnjenje i ozlojeđenost zbog neuspelog čuda".

- Rejting čarobnjaka i veštica momentalno se ruši, oni su prokleti i zaboravljeni. I, avaj, potpadaju pod uticaj svežih lopova", napisao je Surkov. "Protuofanziva" planirana ne prema pravilima nauke da pobeda, ali prema receptima pokrajinskog čarobnjaštva, predvidljivo propala. I da se „U melanholičnom tekstu za The Economist, "glavnokomandujući oružanih snaga Valerij Zalužni nada nečemu što se može uporediti sa „izumom baruta". , za nekakvo njemu nepoznato čudotvorno oružje. Ukratko, opet za čudo."

Prema Surkovu, zbog toga će "prevareni Ukrajinci" o predsedniku Volodimiru Zelenskom govoriti rečima gradonačelnika iz Gogoljevog "Generalnog inspektora": "Zamenio sam ledenicu i krpu za važnu osobu!"