30.11.2023.

14:07

Foto: Tanjug/AP

Planeta

Hamas preuzeo odgovornost za teroristički napad u Jerusalimu! To je bila herojska operacija

Militantna organizacija je na Telegramu pohvalila svoje vojno krilo, Brigade Al Kasam, za „herojsku operaciju u Jerusalimu“.

Kako je saopštila izraelska policija, napadači su neutralisani na licu mesta. Reč je o dvojici braće, Muradu Muhamedu Nimru (38) i Ibrahimu Muhamedu Nimru (30), koji su prethodno bili u zatvoru zbog terorističkih aktivnosti, piše Skaj njuz.

- Dok krvarimo naše mučenike, potvrđujemo da je ova operacija prirodan odgovor na zločine okupatora, uključujući brutalne masakre u pojasu Gaze i ubijanje dece u Dženinu, kao i na nasilje nad našim zatvorenicima u okupacionim zatvorima. - navodi se u saopštenju Hamasa.

Izraelski ministar: Sa Hamasom možete razgovarati samo ratom

Izraelski ministar za nacionalnu bezbednost Itamar Ben Gvir rekao je da su dvojica napadača u Jerusalimu koji su pucali na civile na autobuskoj stanici pripadnici militantne grupe Hamas koja je živela u istočnom delu Jerusalima.

"Ovo su očigledno operativci Hamasa. Hamas ima dva glasa - jedan za prekid vatre, a drugi za teror. Ovaj incident još jednom dokazuje da ne smemo pokazati slabost i da sa Hamasom moramo razgovarati samo kroz akcije, samo kroz rat", rekao je Gvir. .