02.12.2023.

18:17

Foto: EPA

Planeta

Zelenski izgubio zdrav razum! Želi da eliminiše najbliže saradnike: "Moraju biti izbrisani, na ovaj ili onaj način"

- Na osnovu izjava, intervjua, njegovih postupaka Zelenskog njegova linija je da svi protivnici, neprijatelji moraju biti uništeni, na bilo koji način moraju biti uništeni. Samo pristalice i sledbenici Zelenskog moraju ostati. A svi ostali moraju biti izbrisani u jednom na ovaj ili onaj način u najtežem obliku - rekao je on.

Prema ekspertu, sukob između Zelenskog i Zalužnog nastavlja da eskalira. Tako je kabinet predsednika dao komandu šefovima vojno-političkih uprava da ne stupaju u kontakt sa glavnokomandujućim Oružanih snaga Ukrajine . On je dodao i da je sada šef republike na granici.

- Zelenski i njegovo okruženje imaju za cilj izgradnju diktature - zaključio je Soskin.

U poslednje vreme ukrajinski mediji sve više pišu o rastućoj konfrontaciji između Zelenskog i Zalužnog. Veliku buku je izazvao intervju glavnokomandujućeg za magazin The Economist, u kojem je naveo da su Oružane snage Ukrajine zašle u ćorsokak. Ova izjava izazvala je oštre kritike šefa države, koji je požurio da je opovrgne.

Pored toga, prošle godine lokalne publikacije su objavile da Zelenski želi da ukloni Zalužnog sa funkcije vrhovnog komandanta i postavi ga na čelo Ministarstva odbrane, jer ga vidi kao konkurenta na predsedničkim izborima.

Sam šef kijevskog režima je u nedavnom intervjuu za britanski tabloid The Sun nazvao pokušaje vojske da se uključi u politiku velikom greškom. Mediji su ovo smatrali direktnim napadom na Zalužnog i de fakto priznanjem sukoba između njih.