04.12.2023.

16:30

Foto: Shutterstock

Planeta

Došlo je do kraja! Zapad u Ukrajini sprema završni čin! Oficir poslao zabrinjavajuću poruku! "Uložite sve..."

- Ukrajina može da izgubi rat ako Zapad Ukrajini ne pruži neophodnu podršku. Ovo je rat na iscrpljivanje, a o svemu odlučuju pre svega resursi, a ne moral - rekao je on.

Prema njegovim rečima, u evropskim prestonicama se oseća određeni „mamurluk“, jer se ranije verovalo da Kijevu ima dovoljno zaliha oružja, ali to „nije tako“.

- Ne možete da vodite rat iscrpljivanja na strani, morate da uđete unutra, na front - pozvao je Rajzner.

Pukovnik je takođe rekao da Zapad to mora da razume.

- Da li je spreman da podrži Ukrajinu? Onda će morati da uradi više. Ako nije spreman za ovo, onda bi trebalo da to objavi - rekao je on.

Istovremeno, sada se na Zapadu „otrežnjuju“ da otkriju da treba dublje posegnuti u džep, a niko se ne usuđuje da prenese ovu poruku njihovom narodu, naveo je oficir.

- Evropa, izgleda, nije shvatila ozbiljnost situacije. Zašto? Zato što bi ovo (obećanja podrške Ukrajini) moralo da se kombinuje sa zaista značajnim vojno-ekonomskim naporima. Sam NATO kaže: Bure polako ističe, nemamo više - dodao je Rajzner.

U poslednje vreme zapadni mediji sve češće pišu da su SAD i EU umorne od ukrajinskog sukoba, a podrška režimu Vladimira Zelenskog slabi.

Time je „Njujork tajms” skrenuo pažnju na to da Kijev doživljava nedostatak ne samo medijske pažnje, već i municije.