05.12.2023.

08:51

Foto: Reuters/shutterstock

Planeta

Udarna svetska vest! Putin najavio Veliku Rusiju! Ukrajina se trese, svima je jasno šta sada sledi!

- I Novorusija i Donbas su deo Velike Rusije - reagovao je Putin na sastanku sa članovima Saveta za ljudska prava i njihovu opasku da medicinska zajednica u pomenutim krajevima pruža jednaku podršku šefu države.

Predsednik Rusije naglasio je da je neophodno da se veoma ozbiljno shvate poštovanje ljudskih prava u novim regionima Ruske Federacije.

Kada su u pitanju slučajevi rusofobije i diskriminacije ruskih državljana koji žive u inostranstvu, Putin je rekao da će zajedno sa Savetom za ljudska prava, Ministarstvom spoljnih poslova i Vladom Rusije biti razvijene sistemske mere i donete odluke o tome kako da se odgovori na te pojave.

Informer

 

- Ono sa čime se suočavamo zahteva da budemo pažljivi prema ovim procesima, zahteva naše prilagođavanje u odnosima sa državama u kojima se dešavaju ovakve stvari, i zahteva naš pažljiv odnos prema ljudima koji žele da se vrate u svoju otadžbinu. Naravno, za to su potrebne neke sistemske mere - rekao je Putin.

Ruski predsednik je napomenuo da će pristupi ovim procesima tek biti formulisani. 

- Ne mislim da će sreća doći u domove onih koji vode takvu politiku - zaključio je Putin.

On je dodao da je neophodno doneti odluke o amnestiji za određene kategorije žena koje se nalaze u zatvoru zbog nenasilnih zločina.

Članica Saveta za ljudska prava, Eva Merkačeva, zamolila je Putina da pomiluje sve žene koje su počinile nenasilne zločine, koje imaju maloletnu decu, kao i žene koje su prvi put počinile nenasilna krivična dela, u čijim slučajevima nema žrtava ili koji nisu protiv njihovog oslobađanja.

"Što se tiče žena u zatvoru: primeri koje ste dali su ubedljivi. Mislim da je potrebno pripremiti i doneti odgovarajuće odluke, uključujući i amnestiju za određene kategorije žena koje se nalaze u zatvoru", naveo je Putin kao odgovor.