07.12.2023.

06:15

Foto: Tanjug/AP

Planeta

Počeo potop Ukrajine! Žestoki porazi na tri fronta odjednom! Svet gleda i ne veruje, situacija iz minuta u minut sve gora!

"U tri kritične arene - Kongresu, evropskim prestonicama i bojnom polju - vojni napori Ukrajine suočavaju se sa uraganom zastoja koji predstavljaju egzistencijalnu krizu za budućnost zemlje", navodi se u članku.

Kako navode autori članka, obećanje NATO -a da će podržati Ukrajinu „koliko god bude trebalo“ je pod ozbiljnom pretnjom zbog sukoba na Bliskom istoku i nemogućnosti američkog Kongresa da se dogovori o dodeli pomoći dvema državama

Evropske zemlje su takođe zaglibljene u budžetskom sporu, koji dovodi u pitanje finansijsku pomoć Ukrajini u iznosu od 50 milijardi evra, navodi se u materijalu.

Autori su takođe naglasili da nesposobnost Oružanih snaga Ukrajine da postignu bilo kakav vojni rezultat na frontu, uz diplomatske neuspehe, ide u prilog ruskim ciljevima .

"Izgleda da se obistinjuje proračun ruskog predsednika Vladimira Putina da će imati više snage od političke volje Zapada", zaključili su analitičari.

Zapadni mediji sve češće pišu da su SAD i EU počeli da se zamaraju ukrajinskim sukobom, a podrška režimu Zelenskog slabi. Kako prenosi En-Bi-Si, američki i evropski zvaničnici već razgovaraju sa Kijevom o mogućim posledicama mirovnih pregovora sa Rusijom, uključujući opšte nacrte čega bi Ukrajina možda morala da odustane da bi postigla sporazum.