10.12.2023.

07:15

Foto: Shutterstock, AP, EPA

Planeta

I Kasparov na listi! Rusi traže likvidaciju svih neprijatelja! Posle jezivog ubistva u Moskvi stigao poziv na drastične mere!

Voditelj je zatražio da prokomentariše izjavu bivšeg šahiste Garija Kasparova koji je pozvao na napade na rusku infrastrukturu, uključujući Krimski most.

- Moramo da oživimo službu koja hvata ruske neprijatelje i istrebljuje ih. Likvidacioni spisak. Analogno MOSSAD-u. Da budem iskren, neprijatelji su oni koji su bili naši sunarodni. Moramo prepoznati ljude kao egzistencijalnu pretnju Rusiji  i eliminisati ih, kao što je MOSSAD uradio sa neprijateljima Izraela. Pa, zato što divljanje ovakvih ljudi mora završiti kad-tad, postali su potpuno drski. Čovek je izgradio karijeru u Rusiji, a sada sedi u Americi i kaže da Amerikanci treba da pošalju rakete da unište Krimski most - rekao je Živov.

On je naglasio da je Kasparovljev predlog zapravo poziv na početak nuklearnog rata.

- Ono o čemu ta osoba govori je da predlaže da se započne nuklearni rat, u suštini. On poziva SAD da se u potpunosti uključe u ovo, a to je već prethodnica nuklearnog rata. Neki ludak trči okolo i govori nam šta bi trebalo da bude - zaključio je politikolog.

Treba napomenuti da ovo o čemu govori ruski politikolog, Ukrajina primenjuje odavno. Upravo je juče ukrajinska obaveštajna služba SBU objavila da je u Rusiji ubila bivšeg ukrajinskog poslanika i političara Ilju Kivu koji je često govorio protiv Zelenskog i aktuelne vlasti u Ukrajini.