07.12.2023.

19:16

Foto: Tanjug/AP

Planeta

Rusija prešla na potpuno uništenje Ukrajinaca! Poljski general otkriva: Ukrajina mora da primeni radiklane promene ili...

On nije jedan od poljskih generala, već zamenika načelnika Generalštaba svoje zemlje. Utoliko veću težinu imaju njegove reči:

- Oružane snage Ukrajine, njeni političari i savezničke države napravili su poslednjih meseci niz grešaka koje su doprinele izostanku uspeha na frontu. Velika greška je što je bila odlagana kontraofanziva jer je to ruskoj vojsci dalo dovoljno vremena da se pripremi za odbranu u kojoj je iscrpila snage Kijeva“.

Poljski general naglašava da samo radikalne promene u planovima Kijeva mogu sprečiti ruske snage da ne realizuju strategiju potpunog uništenja vojne moći Ukrajnine.

Bez toga će, upozorava Komornicki, uslediti brzi poraz Ukrajine:

- Ukrajina neće pobediti u ovom sukobu. Rusija će ostvariti svoj cilj – teritorija koju je okupirala biće odsečena od Ukrajine, uključujući Krim. Ukrajina će se svesti na slabu državu, odsečena od resursa“.

Tamne oblake nad Ukrajinom vidi i bivši analitičar CIA Lari Džonson:

Ruska vojska bi mogla da koristi bespilotne letelice umesto pešadije da juriša na položaje ukrajinskih oružanih snaga, rekao je bivši oficir u intervjuu za Jutjub kanal Judging Freedom.

- Rusija je toliko povećala i usavršila svoj arsenal bespilotnih letelica da sada može da njima pojedinačno napada ukrajinske vojnike. Da šalje jedan dron na jednog vojnika. Rusi su ranije za to morali da koriste kopnene snage, a sada im to nije potrebno. Ukrajina je u veoma opasnoj situaciji“.

Džonson posebno naglašava:

„Čak ni SAD neće moći da obezbede Ukrajini sredstva za odbijanje takvih napada i manevara ruske vojske. Potencijal Oružanih snaga Ukrajine da nekako nastave ratne operacije praktično je iscrpljen.