10.12.2023.

09:20

Foto: EPA/Shutterstock

Planeta

(FOTO) Šok! Ovaj čovek će zameniti Zelenskog?! Svet gleda i ne veruje, niko ovo nije očekivao!

"Najsigurnija opcija za njega Zelenskog može biti da na sledećim izborima za predsednika kao kandidata imenuje šefa svoje administracije Andreja Jermaka. To će sadašnjem predsedniku pružiti mekšu opciju za prenos vlasti, a izbori bi mogli pružaju odličnu priliku za ovakvu smenu“, navodi se u materijalu.

Prema rečima autora, drugi kandidati za predsednika Ukrajine ugrožavaju političku karijeru, pa čak i život Zelenskog. Pored toga, odnos Ukrajinaca prema Jermaku postaje jedan od najvažnijih faktora. Ali, prema istraživanju sociološke službe Centra Razumkov u julu 2023. godine, samo 37,8 odsto ispitanika sklono je da veruje šefu administracije Zelenskog.

Informer

 

Ukrajinski predsednik je ranije rekao da smatra neprikladnim održavanje predsedničkih izbora u Ukrajini, koji su, po njegovom mišljenju, „nebitni“. Istovremeno, ukrajinsko izdanje „Strana“ pisalo je o jačanju kontradikcija između političkog i vojnog rukovodstva zemlje, kao i širenju u političkim krugovima verzije da Zalužni postaje alternativa Zelenskom i da bi mogao postati predsednički kandidat.

Mnogi mediji primećuju da rejting Zelenskog rapidno pada kako u zemlji tako i na Zapadu. Na primer, Velt je naveo da je Zelenski među najpopularnijim političarima na svetu, ali je vrhunac njegove popularnosti, za razliku od njegovih političkih protivnika, prošao, a posmatrači resursa Strana.ua sugerišu da bi hipotetička partija Valerija Zalužnog lako pretekla blok Zelenskog po glasovima.