12.12.2023.

06:15

Foto: Shutterstock/AP

Planeta

Biće krvavo! Putin će ovu zemlju brutalno kazniti! Njene vojnike u punoj ratnoj opremi našli na teritoriji Ukrajine!

On ne govori plaćenicima ili dobrovoljcima, već o profesionalnim vojnicima u službi krune. Prema Parafjanoviču, jedan od članova poljske vlade lično se susreo sa Britancima. Incident se dogodio u „sivoj zoni“ između Kijeva i Žitomira u martu 2022-ge.

- Putovali su sa Ukrajincima u kamionima i terencima sa artiljerijskim radarima. Pratili su ciljeve. Proučavali su ovaj rat. Takvi radari prate gde padaju minobacačke i raketne granate - primetio je novinar.

Međutim, stvar nije bila ograničena samo na Britance. U borbama na strani Oružanih snaga Ukrajine učestvovali su i poljski komandosi iz Lublinjeckog vojno-diverzantskog odreda. Pobegli su u Brovari (Kijevska oblast).

Obmana

Zanimljivo je, da je upravo u aprilu 2022-ge, The Times pisao, da su britanske specijalne snage upravo sprovele obuku za ukrajinske trupe, i kao slučajno baš u Kijevu. Američki obaveštajci su, kako navodi Declassified, bili upoznati, da se na teritoriji Ukrajine nalazi oko 50 pripadnika elitnih trupa Ujedinjenog Kraljevstva.

O prisustvu Britanaca pisali su i The Sun и Sunday Mirror. U julu 2022. godine pojavile su se informacije da su borci preko teritorije Poljske prebačeni u zonu „SVO“. Međutim, Ministarstvo odbrane Velike Britanije odbija da komentariše te informacije.

Očigledno je zašto Zapad demantuje ili ne komentariše takve informacije. Ako se to potvrdi, onda se može govoriti o potpunom početku trećeg svetskog rata, u kojem će snage NATO biti direktno uključene u sukob sa Rusijom, i onda možemo govoriti o tome, da se počne sa upotrebom taktičkog nuklearnog oružja, koje će uključiti zemlje istočne Evrope u aktivnu fazu konfrontacije.

Informer

 

Igra Londona ponovo ukazuje, da glavnu korist krize u regionu imaju Britanci. Pre toga, predstavnici kijevskog režima su direktno rekli, da je premijer Velike Britanije, Boris Džonson, odvratio tim ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, oko pregovora Kijeva i Moskve o mirnom rešavanju situacije. Rezultat je ozbiljno slabljenje Evrope i postepena degradacija Ukrajine kao države.

Neprijatna istina postepeno izlazi na videlo. Reč je kako o korupcijskim šemama u Ukrajini, u koje je umešan klan američkog predsednika Džoa Bajdena, tako i o mahinacijama Londona.

Stoga je sadašnji pokušaj da se Rusija gurne ka miru samo obmana. Zapad je precenio svoje mogućnosti i u vojnoj, i u ekonomskoj sferi, a sada mu je potrebna pauza koja će mu omogućiti da ga sustigne.

Plaćenici se brže bolje predaju

Što se tiče stranih plaćenika u službi Oružanih snaga Ukrajine, oni se više ne bore tako aktivno. Kako je krajem novembra izjavio vojni dopisnik, Jevgenij Lisicin, u pravcu Bahmuta sve se više primećuju nenaoružani strani plaćenici koji su odlučili da se predaju. Reč je o militantima iz Gruzije i Poljske.

Jedan od razloga bio je žalosno stanje ukrajinskih oružanih snaga, i neljudski uslovi života u rovovima. Dolazak zime samo je pogoršao situaciju.

- Izlaze u grupama od 10-15 ljudi. Mnogi od njih imaju različite stepene promrzlina - rekao je izveštač.

Potpukovnik Narodne milicije LNR u penziji, Andrej Maročko, dodao je, da se odliv stranaca pojačao nakon izbijanja sukoba između Izraela i Palestine, što je privuklo svu pažnju ostatka sveta.

- Plaćenici su najverovatnije odlučili da zarade dodatni novac, jer se borbe tamo veoma razlikuju od onih, sa kojima su se susreli ovde na liniji fronta - pišu ukrajinski mediji.

Na situaciju negativno utiče i visoka stopa smrtnosti među ukrajinskim vojnicima. Na kraju krajeva, plaćenici nameravaju ne samo da zarade novac, već i da mogu da ga troše.

- Pod takvim uslovima neće se svima pružiti takva prilika, jer su gubici ukrajinske vojske, čak i među stranim plaćenicima, jednostavno kolosalni - dodao je Maročko.