11.12.2023.

23:30

Foto: Shutterstock/Reuters

Planeta

Rusiju niko ne može da uništi, a Putin se sprema da uradi "mnogo stvari" - Medvedev se opet raspričao

On je dodao da Putinu predstoji još mnogo toga da uradi. Medvedev je još istakao i u kojoj meri je siguran da će građani Rusije proceniti njegov značaj, kao i uverenje u rezultat izbora koji će održati u martu sledeće godine.

Zvaničnik je, pored toga, skrenuo pažnju da neke zemlje Istočne Evrope, koje su ranije bile bliske Rusiji, sada pokušavaju da revidiraju istinu o Drugom svetskom ratu.

- U cilju borbe protiv falsifikovanja istorije važno je preneti narednim generacijama istinu o tome za šta su borili njihovi preci - istakao je Medvedev.

On je takođe prokomentarisao da očuvanje istorijske istine zavisi od ofanzivnog stava zemlje da zaštiti svoju istoriju.

- Svet nije tako nepogrešiv, kako se čini. Deluje da ne žele ništa da čuju. Ali, znate, ako ih priterate u ćošak, upotrebite argumente, onda nema mesta protivljenju. Zato od našeg ofanzivnog stava o odbrani istorije naše otadžbine, naše slavne istorije, mnogo zavisi - poručio je Medvedev na sastanku sa učenicima i studentima, pobednicima olimpijada.

On se osvrnuo i na borce u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini, rekavši da se oni bore za Rusiju, da je brane i da će sada steći nova znanja o pravednosti.

Medvedev je ocenio da Rusi nikome neće dati da uništi njihovu domovinu.

- Mi branimo pravdu, štitimo one ideale na kojima je nekada ponikla naša ogromna zemlja. Nikome nećemo dozvoliti da je uništi. Ma koliko neki to želeli - istakao je on.

Informer

Dmitrij Medvedev o predstojećim izborima i pobedi Putina

Prethodno, predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je u razgovoru sa jednim od dobitnika državne nagrade za podvige u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini da namerava da se kandiduje za novi predsednički mandat.

Sadašnja ovlašćenja ruskog predsednika ističu 7. maja naredne godine.