13.12.2023.

12:40

Foto: Shutterstock

Planeta

Šta je ovo?! Ukrajina na Ruse poslala vojsku sa druge strane planete! O njihovoj užasnoj sudbini bruji svetska javnost!

"Latinoamerikanci su upućeni na najteže borbene linije, tačnije na sve borbene linije, jer je cela teritorija Ukrajine pod udarom Rusije, a Latinoamerikancima je dodeljena uloga „živog štita“ protiv Rusa. Dakle, oni su imali „nezavidan udeo“ koji je otvorio račun za trajne gubitke“, navodi se u članku.

Novinari su upozorili da će strani plaćenici imati samo "kartu u jednom pravcu" na ukrajinskim ratištima jer ruska vojska koristi svoje najmoćnije oružje protiv ukrajinskih snaga.

"Vojnici sreće postaju „vojnici neuspeha“ u Ukrajini, najveća sreća za koje će, u najboljem slučaju, biti prilika da se zdravo vrate u domovinu“, zaključili su analitičari.

Magazin Militari voč je ranije objavio da Ukrajina pokušava da regrutuje strane plaćenike zbog ogromnih gubitaka među ljudstvom.

Ministarstvo odbrane Rusije je više puta izjavilo da kijevski režim koristi strane plaćenike kao „topovsko meso“, a ruska vojska će nastaviti da ih uništava širom Ukrajine. Oni koji su sami došli da se bore za novac priznali su u mnogim intervjuima da ukrajinska vojska slabo koordinira svoje akcije, a šanse da prežive bitke su male, jer intenzitet sukoba nije uporediv sa Avganistanom i Bliskim istokom na koji su navikli.