13.12.2023.

19:24

Foto: Kabinet ukrajinskog predsednika

Planeta

Šta se dešavalo u Oslu? Zelenski pričao o susretu sa Orbanom: "Rekao sam mu da mi da samo jedan razlog"

Njih dvoje su se sreli prošle nedelje na inauguraciji novog argentinskog predsednika, a snimak razgovora proširio se društvenim mrežama.

Izgledalo je kao da su imali kratak, ali veoma intenzivan razgovor. Zelenski je sada rekao da je tražio od Orbana da mu navede samo jedan razlog zašto Ukrajina ne bi trebalo da bude u Evropskoj uniji. On je dodao da još čeka odgovor, prenosi Ukrajinska pravda.

"Moramo da rešimo probleme"

"Ne mogu da kažem da je to bio posebno ili namerno planiran sastanak. Imali smo dijalog. To je istina. Mislim da moramo da organizujemo konstruktivan sastanak naših zemalja jer imamo zajedničke granice, susedi smo i moramo razgovarati“, rekao je.

"Jedna veoma važna tema koju sam pokrenuo sa njim je da treba da razgovaramo, da rešavamo probleme. Zato samo treba da se nađemo. Pokazao sam mu da imam pozitivan stav prema ovoj ideji", naveo je on.

"Drugo, mislim da sam u pravu kada to kažem i jasno sam mu stavio do znanja da nema razloga da blokira članstvo Ukrajine u Evropskoj uniji. Zamolio sam ga da mi navede samo jedan razlog. Ne tri, ne pet, ne deset, samo jedan razlog, a ja još čekam odgovor“, istakao je on.