18.12.2023.

21:00

Foto: Reuters

Planeta

"Spektor" uništio sve nade Zelenskog! Dobiće municiju od Zapada, ali mi mu nećemo dati vojnike

-Trenutno malo tema izaziva veće odbijanje od Ukrajine. Osetio sam u našem kolektivnom okretanju Bliskom istoku ove jeseni čudan prizvuk radosti što sada možemo uroniti u drugu priču. Ukrajina je odjednom izgleda kao jučerašnja vest iz drugog plana - dodatno ocenjuje list, pa nastavlja:

- U početku je ukrajinska priča bila ispunjena uzbudljivim i dramatičnim događajima. Ali, kontraofanziva Ukrajine prošlog leta bila je jednostavno neuspeh.

Nekoliko meseci zaredom svaki centimetar oslobođene teritorije dobijan je po cenu ogromnih gubitaka. Borbene linije jedva da su se pomerale nekoliko meseci, a sada vizuelna slika sukoba podseća na mašinu za mlevenje mesa kakva je bila na Zapadnom frontu u Prvom svetskom ratu, navodi se još u publikaciji.

- Prosečna starost ukrajinske vojske sada je 43 godine. Mladići beže, ne zato što ne žele da služe, već zato što znaju da će biti mrtvi. Ukrajinke se šalju na prvu liniju fronta.

Ruska javnost nije ustala protiv rata. Ruski BDP je porastao od prošle godine. Rublja je počela da raste u odnosu na dolar. Zapadne sankcije nisu uspele... Pisanja lista prenosimo u celosti!

- Koliko god municije SAD i NATO isporučili Zelenskom, mi mu nećemo dati vojnike. Kažem ovo s teškim srcem: ako dogovorno rešenje kojim se Putinu ustupi osvojena teritorija izgleda neizbežnim, možda je vreme da pozovemo vladu Zelenskog da započne pregovore kako bi ovaj sumorni rat doveo do njegovog sumornog kraja…

Informer

Ukrajinska vojska

- Produženje rata samo dovodi do povećanja broja žrtava i besmislenog uništavanja ukrajinskih domova i infrastrukture… Sedeti i dati im oružje da se bore do poslednjeg Ukrajinca, da bi zemlja završila tamo gde smo oduvek znali da će završiti, nije samo nemoralno, to je njeno ubistvo.