21.12.2023.

19:40

Foto: Tanjug AP

Planeta

"Imala sam čas, upao je i počeo da viče"! Stravične scene tokom masakra u Pragu - Ona je sve videla... "Odjednom se čulo"...

Sada se oglasila studentkinja fakulteta u Pragu, koja je bila u zgradi u vreme pucnjave na predavanju u sali na prvom spratu i opisala je sav užas kroz koji su prošli.

- Imala sam čas u glavnoj zgradi u sali 131, koja je tačno preko puta vrata. Učili smo normalno i odjednom je čovek utrčao i počeo da viče: Policija, svi napolje! Nismo imali pojma šta se dešava, vikali su na nas da izađemo i stavimo ruke preko glave, ljudi su bili tamo sa oružjem, niko nam nije dao nikakve informacije - rekla je ona i dodala:

- Vikali su da bežimo napolje. Sabrali smo se i izašli iz zgrade. Mislili smo da je neko prijavio bombu.

Kako ističe odjednom su čuli pucnje i neko je viknuo da se puca.

- U tom trenutku smo shvatili da je ozbiljna stvar i počeli da bežimo.

Svi dogadjaji na Karlovom univerzitetu su otkazani, a na snagu su stupile poostrene mere nakon krvoprolica koje je grad zavilo u crno. 

- Molimo sve da ostanu mirni i pribrani i izrazavamo saucesce svima kojima su srca slomljena zbog gubitka najmilijih - navodi se u saopstenju sa univerziteta.

Napadač David Kozak (24) je posedovao dozvolu za oruzje i posedovao je nekoliko komada oruzja. On je pre ovog masakra ubio i svog oca.

Jedan od studenata Jakob Weizman na X-u je objavio fotografiju zabarikadiranih vrata učionice i napisao: "Trenutno sam zabarikadiran u svojoj učionici u Pragu"

"Napadač je mrtav, ali čekamo da nas evakuišu Molimo se da izađemo odavde živi. Zaključali smo vrata pre nego što ih je napadač pokušao otvoriti. J... pakao."