24.12.2023.

15:45

Foto: Reuters/Shutterstock

Planeta

Snažan udar, Putin u velikoj opasnosti! Cela Rusija na nogama zbog "crnog labuda", Zapad povlači očajnički potez!

On je služio je tri decenije u američkoj obaveštajnoj agenciji i rekao je u ekskluzivnom intervjuu za The Sun da ne bi bio iznenađen da Putin "nestane sutra". 

Takođe su se pojačali izveštaji o Putinovom lošem zdravlju, s glasinama iz Kremlja da je u raznim trenucima bio blizu smrti. Zatim se suočio s naoružanim ustankom predvođenim ratnim vođom Jevgenijem Prigožinom, koji je okupio plaćenike Vagnera u čudnom i kratkotrajnom zavereničkom planu. Kako navodi britanski ist, Prigožin je umro zbog svoje nevernosti.

Ali Divajn (83) koji je vodio hiljade špijuna u tajnim misijama širom sveta 32 godine, veruje da će Putinov pad biti delo onih koji su mu najbliži.

- Putin može nestati sutra, i ne bih bio iznenađen da je neki deo vlade odlučio da preduzme izvršnu akciju - rekao je Divajn za The Sun. 

Divajn veruje da je Putin postao sve nepredvidljiviji i opasniji - a njegova invazija na Ukrajinu "posejala je njegov politički pad". 

Divajn veruje da će popularnost Putina nastaviti da opada kako rat bude trajao - ali to neće zaustaviti "njegovo strašno delovanje". Ruski lider će nastaviti sa svojom borbom "ma koliko to koštalo", rekao je Divajn.

- Što su veći gubici i što je više vidljivog nasilja za ruske građane, manje ljudi želi da učestvuje - objasnio je.

- Imaće teškoće pri regrutovanju, ali to je ipak Rusija. Naći će način da natera, privoli. Izaći će na kraj s vojskom, ali rat će postajati sve manje popularan. Zastoj u Ukrajini verovatno će dovesti do svrgavanja Putina u "crnom labudu" državnom udaru. To će biti iznenađenje. Uvek postoji ono što nazivamo 'crni labud' koji se pojavi iznenada. Ali ako ne dođe do 'crnog labuda', verujem da će njegovi problemi početi kada dođe do zastoja, a to je sada. Ne mislim da će biti ustanka. Mislim da će biti ono što bismo mogli nazvati državnim udarom - zaključio je on.