25.12.2023.

08:55

Foto: Reuters

Planeta

Novi masakr! Palestinski zvaničnici: 70 mrtvih u izraelskom napadu na kamp u Gazi! (FOTO, VIDEO)


Portparol Ministarstva zdravlja u Gazi Ašraf al-Kidra rekao je da će broj poginulih verovatno porasti, preneo je AP.

Američka agencija dodaje i da je broj izraelskih vojnika koji su tokom vikenda poginuli u borbama u Pojasu Gaze povećan na 15.

Izraelske odbrambene snage (IDF) pretodno su saopštile da su uništile veliku mrežu tunela Hamasa u kampu Džabalija na severu Pojase Gaze, gde su tela pet izraelskih talaca pronađena ranije ovoga meseca.

Trupe su predvodile operaciju izvlačenja tela tri izraelska vojnika i dva civila, objavio je Tajms of Izrael. IDF je naveo da je imao obaveštajne podatke o dva tela talaca koja se nalaze u području kampa Džabalija i da je locirala ulaze u tunele tokom traženja tela talaca.

Izraelske snage ističu i da su otkrile veliku mrežu tunela veličine oko jednog kvadratnog kilometra na dva nivoa i liftom, koji se spušta na desetine metara do velike hale i komandnog centra, a da deo tih tunela prolazio ispod obližnje škole i bolnice.

Jedan od ulaza vodio je do kuće bivšeg komandanta brigade Hamasa na severu Gaze Ahmeda Gandura koji je ubijen u izraelskom vazdušnom napadu.

Oružje i oprema za proizvodnju oružja takođe su pronađeni u tunelu, navodi IDF. Prva dva tela talaca pronađena su 13. decembra, a tri dana kasnije ostala tri.