26.12.2023.

14:14

Foto: Reuters/shutterstock

Planeta

Kakav preokret! Posle paklenog jutra, Putin dobio fantastične vesti! Šojgu obradovao naciju: Zadatak je obavljen...

- Vrhovni glavnokomandujući (Vladimir Putin) je visoko ocenio rad rukovodstva i osoblja Ministarstva odbrane, zahvalio na savesnom ispunjavanju postavljenih zadataka. Glavni napori u protekloj godini bili su usmereni na postizanje ciljeva specijalne vojne operacije. Glavni je bio da se spreči realizacija gromoglasno najavljene od strane Ukrajine i njenih saveznika iz NATO-a kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine. Ovaj zadatak je uspešno završen - rekao je on na završnoj konferenciji vojnog vrha.

Tome je, prema rečima Šojgua, doprinelo nekoliko odlučujućih faktora – stvaranje efikasnog sistema odbrambenih linija, visoka borbena sposobnost svih jedinica i podjedinica, pouzdanost i efikasnost ruske vojne tehnike. I iznad svega, vešti i odlučni postupci branilaca otadžbine koji nesebično osiguravaju bezbednost zemlje i njenih građana“, dodao je ministar.

On je istakao da ruske trupe zauzimaju povoljnije pozicije i proširuju teritoriju pod svojom kontrolom u svim pravcima specijalne vojne operacije u Ukrajini.

- Dosledno idemo ka postizanju navedenih ciljeva specijalne operacije - rekao je on.